fbpx
Skip to main content

İçerik Yazarlığı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Markaların belirlediği konular hakkında yazı yazma işi olarak tanımlanan içerik yazarlığı, sağladığı büyük faydalar sayesinde oldukça merak edilen meslekler arasındadır. İnternet üzerinden yapılan içerik yazarlığı, oldukça kolay gibi görülür. Bunun yanı sıra birçok firma tarafından deneyimli deneyimsiz herkes içerik yazarı olmak için teklif alır. Bu durum yaygın olarak bilinen yanlışlardan biridir. Content Faktory ekibi olarak bu yazımızda “İçerik Yazarlığı Nedir ve Nasıl Yapılır?” konusu hakkında bilgiler paylaşacağız!

icerik-yazarligi-nedir

İçerik Yazarlığı Nedir?

İçerik yazarlığı, belirli bir konu hakkında yazı yazma süreci olarak tanımlanmaktadır. Bu yazılar genel olarak internet sitelerinde yayınlanan bir konu hakkındaki yazılardır. Ayrıca içerik yazarlığı, internet ortamı için içerikler üretmeyi ifade etmektedir. Bununla birlikte Google gibi arama motorlarında siteler sıralanırken içeriklere de dikkat edilmesi, aranan anahtar kelimeleri söz konusu makalelerin içerisinde araması işin önemini ortaya koymaktadır. Bu arama motorlarında özgün içeriklere daha fazla öncelik verilmesi konunun önemini daha da artırmaktadır. Sonuç olarak içeriğin SEO ya uyumlu bir şekilde geliştirilmesi markalara ait sitelerin daha üst sıralamalarda yer almasını kolaylaştırmaktadır. SEO ya uyumlu bir içeriğin çözümlenmesi gereken bir diğer unsur ise özgünlüktür.

icerik-yazari-olmak-icin-bilmeniz-gerekenler

İçerik Yazarı Olmak İçin Bilmeniz Gerekenler

İyi bir içerik yazarı olmak için bilinmesi gereken pek çok kriter bulunmaktadır. Bu kriterler genel olarak aşağıdaki gibidir:

İçeriğin analiz süreci kriterlerin başında gelir. İçerik yazarları, içeriğin, arama motorlarında daha öne çıkabilmesi için SEO uyumlu bir şekilde yazmalıdır. Bu nedenle içeriğin sahip olduğu anahtar kelimeler, meta taglar ve başlık gibi unsurların düzenlenerek optimizasyonunun gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

İçeriklerin kalitesini artırmada bir diğer husus ise barındırdığı kelime sayısıdır. Genellikle daha uzun olan içerikler, SEO uyumlu olabilmektedir. İçeriklere iyi bir giriş cümlesi eklenmelidir. Bu cümlenin iyi yapılması halinde kullanıcılarda bir merak duygusu uyandırılabilmektedir.

Başlıkların etiketlere (Tag) ayrılması oldukça önemlidir. Etiketler, bir içerikteki başlıkların yazı büyüklüğüdür. Örneğin, bir içeriğin ana başlığı “H1” yani “Header1” olmalı ve bundan bir tane bulunmalıdır. Geri kalan alt başlıklarda ise “H2”, “H3” gibi başlık hiyerarşisine uyulmalıdır.

Bu içeriklerde dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus ise özgünlüktür. Özellikle Google da aramalar yapıldığında çıkan sonuçlarla içeriği karşılaştırarak içeriğin özgünlüğü hakkında bilgi edinilebilmektedir. Kopya bir içeriğin markaya sağladığı büyük dezavantajları vardır.

İçerik Yazarlığı Nasıl Yapılır?

İçerik yazarlığı, belirli bir konu hakkında yazı yazma işine verilen genel tanımdır. Dijital ortamda da nasıl bir içerik yazarı olunabileceği oldukça merak edilmektedir. Ayrıca içerik yazarlığı, sadece yazmanın verdiği hissin yanı sıra iyi seviyede gelir sağlaması ile oldukça merak edilir. Bunun yanı sıra içerik yazarlığı, üç farklı şekilde yapılabilmektedir. Bunlardan ilki, kişinin kendisine ait blog sayfalarında içerikler üretmesidir. İkincisi Ffreelance sitelere kaydolup, müşteri talebi beklemektedir. Sonuncusu ise herhangi bir içerik yazarlığı sitesine kaydolup, hazır işlerden seçmektir. Bunların arasında içerik yazarlığının en garantili ve en kolay yolu üçüncüsüdür. Özellikle bu sektöre yeni katılan kişiler için en doğru seçenek olacaktır.

icerik-yazarligi-ve-seo-uyumlu-icerik-olusturma

İçerik Yazarlığı ve SEO Uyumlu İçerik Oluşturma

Google gibi arama motorlarında öne çıkabilmek adına SEO çalışmaları yapmak oldukça faydalı olabilmektedir. Bu nedenle içerik yazarlarının oluşturacağı içeriklerin SEO uyumlu olması önemli bir husustur. SEO uyumlu bir içerik oluşturabilmek için çözülmesi gereken birkaç husus bulunmaktadır. Bunlardan bahsetmek gerekirse:

Başlık Hiyerarşisi

İçerik yazarlarının içeriklerde kullandıkları ana ve alt başlıkların büyüklüğü SEO bakımından büyük önem arz etmektedir. Ayrıca içerikte sadece bir “H1” etiketi bulunmalı ve bu da ana başlık olmalıdır. Diğer alt başlıklara göre başlık sayısı göz önüne alınarak “h2”, “h3” gibi etiketler kullanılmalıdır.

Anahtar Kelime Seçimi

Bir içerikte bulunması gereken anahtar kelimelerin içeriğin tümüyle uyumlu olması gerekmektedir. Bunun nedeni seçilen anahtar kelimeler sayesine Google gibi arama motorlarında daha üst sıralamalarda yer edinilebilmesidir.

Meta Açıklaması

Meta açıklamanın doğru ve iyi yazılma sayesinde kullanıcılar üzerinde merak duygusu uyandırılabilmektedir. Bu açıklamalarda içerikle ilgili bir anahtar kelime kullanılması halinde daha etkili olabilmektedir.

İçerik Uzunluğu

İçeriklerin SEO uyumluluğu açısından başarılı olabilmesi için toplam kelime sayısı oldukça önemlidir. İçeriğin uzunluğu belirlenirken sektörde bulunan rakiplerin içerikleri analiz edilmelidir. Bu analizlerden elde edilen sonuçlardan yola çıkılarak içerikler oluşturularak daha iyi sonuçlar elde edilebilmektedir.

İlginizi çekebilir: Temel ve Güncel SEO Teknikleri Nelerdir?

Content Faktory ekibi olarak bu yazımızda “İçerik Yazarlığı Nedir ve Nasıl Yapılır?” konusunu ele aldık. İçerik yazarlığı ve alakalı konular hakkında yeni ve güncel bilgiler için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Daha fazla bilgi ve hizmetlerimiz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Markanızı Organik
Büyütün!

Büyüme yolculuğuna hemen başlamak için teklif alın