Skip to main content

Mobil Pazarlama Nedir? Stratejileri Nelerdir?

Pazarlama teknikleri sayesinde firmalar kullanıcılarına ürünlerini satmak için pek çok pazarlama yöntemi geliştirmişlerdir. Geliştirilen bu yöntemler ile ürünleri satmak daha da kolaylaşmıştır. Bununla birlikte bu pazarlama yöntemlerinden birisi olan mobil pazarlama da merak edilen konular arasında yer almaktadır.

Teknolojinin gelişmesi ve tüketicilerin iletişim ihtiyaçlarının artması ile telefonlar, uzun süre mektup beklemek gibi zaman alan işlerin sonlanmasını sağlamıştır. Bunun yanı sıra  tercih edilen mobil cihazlar, pazarlama aksiyonlarında da markalara büyük oranda yardımcı olmaktadır. Content Faktory ekibi olarak bu yazımızda “Mobil pazarlama stratejileri nelerdir?” konusu hakkında bilgiler paylaşacağız.

mobil-pazarlama

Mobil Pazarlama Nedir?

Bu pazarlama tekniği, bir markanın kendisini veya ürünlerini tanıtmak amacıyla akıllı telefon ve tabletler gibi mobil cihazların kullanılmasıdır. Bu yöntemde markaların belirledikleri hedef kitlelere ulaşmaları için SMS mesajları, anlık bildirimler gibi pek çok farklı yöntem mevcuttur.

mobil-pazarlama-nasil-yapilir

Mobil Pazarlama Nasıl Yapılır?

Mobil pazarlama stratejilerini faaliyete geçirmek için izlenmesi gereken bazı adımlar mevcuttur. Bunlar aşağıdaki gibidir:

Hedef kitlenin belirlenmesi: Diğer pazarlama yöntemlerinde de olduğu gibi hedef kitle belirleyerek stratejinin ilk adımını oluşturmanız gerekir. Bu sayede reklam ve tanıtım faaliyetlerinin kurgusu da hedef kitlenin ilgilendiği alanlara hitap edecek şekildedir.

KPI kurulumu: Oluşturulan tanıtım faaliyetlerinin kullanıcılar tarafından ne kadar etkili olduğu hakkında testler yapılmalıdır. Yapılan testler sonucunda reklam faaliyetlerinin başarısını belirlemelisiniz.

Mobil dostu web site: Bu pazarlama tekniği için bir firmanın mobil uyumlu bir web sitesi olması gerekir.  Siteyi kullanmanın başlıca nedeni etkileyici ve ilgi çekici bir kullanıcı deneyimi yaratmaktır.

Mobil uygulamalar: Mobil uygulamalar sayesinde ürünlerinizin tanıtımı ve markanızın bilinirliğini artırmak için faaliyetler geliştirebilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamaları rağbet gören firmalarla anlaşmalar yapılarak, uygulama içerisinde markanın tanıtımı yapılabilmektedir.

Anında iletme bildirimleri: Anında iletme bildirimleri veya bir diğer ismiyle push bildirimleri, uygulamanın kullanıcılara ilettiği mesajlar ve uyarılardır. Bu mesajların kullanıcıların uygulamayı kullandığına bakılmaksızın kullanıcı ana ekranında gözükür. Herhangi bir kampanya veya bir üründe indirim varsa uygulamalar bunu kullanıcılara bildirmek için push bildirimlerini kullanırlar.

Uygulama içi bildirimler: Bu bildirimler, kullanıcıların dikkatini istediğiniz alana çekmenize olanak tanır.

İlginizi Çekebilir: E-Mail Marketing Nedir? Uzmanından 4 Adımlık Rehber!

mobil-pazarlama-stratejileri-nelerdir

Mobil Pazarlama Stratejileri Nelerdir?

Bu pazarlama yöntemlerini kullanmak için pek çok strateji mevcuttur. Bunlardan bazıları şu şekildedir:

SMS: İlk telefonlardan beri var olan SMS yöntemi, eski ve en etkili yöntem olarak bilinmektedir. Bu yöntem potansiyel kullanıcıların telefon numaralarına kampanya ve tanıtım mesajları gönderilerek kullanıcı edinmeyi hedefler.

Uygulama tabanlı pazarlama: Bu pazarlama stratejisi mobil uygulamalar aracılığıyla gerçekleşmektedir. Bununla birlikte tüketiciler tarafından kullanılan uygulamalar için reklam ve tanıtım faaliyetleri düzenleyerek marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz.

Lokasyon tabanlı pazarlama: Bu pazarlama stratejisi ile kullanıcıların bulunduğu konum ve lokasyona göre faaliyetler uygulamak mümkündür.

QR kodları: Belli bir alan içerisinde bulunan karekodlar içlerinde bir link bulundururlar. Bu kodları mobil cihazların kamerası ile okutarak içerisinde bir web sitesi veya bir uygulamaya yönlendirerek sizlerle etkileşime girerler.

Mobil arama ve mobil görsel reklamları: Arama motorlarında yapılan aramalar sonucunda ilk sıralarda genellikle aradığınız içerik hakkında reklamlar bulunmaktadır. Bu reklamlara tıklayarak kullanıcıların isteyeceği hizmete rahat ve kolay bir şekilde ulaşması mümkündür.

Mobil Pazarlamanın Önemi Nedir?

Bu pazarlama yöntemini diğer yöntemlerden ayıran en önemli özellik 7/24 hizmet verebilmektedir. Bu nedenle tüketiciler devamlı olarak uygulamayı kullanabilmektedir. Bu da markanın verimliliğini artırmaktadır.

Content Faktory ekibi olarak bu yazımızda “Mobil pazarlama stratejileri nelerdir?” konusu hakkında bilgiler paylaştık. SEO ve yeni SEO teknikleri hakkında bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Hizmetlerimiz hakkında  daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Markanız için Dijital Pazarlama Teknikleri

Markanızı Organik
Büyütün!

Büyüme yolculuğuna hemen başlamak için teklif alın