SaaS Nedir? Başarılı SaaS Örnekleri!
İnternet sayesinde insanlar çoğu bilgiye hiçbir enerji sarf etmeden erişebiliyor, e-ticaret siteleri ve uygulamaları ile tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Bunun yanı sıra bazı durumlarda e-ticaret uygulamaları birçok işletim sisteminde ihtiyaçları tam olarak karşılamamaktadır. Bu noktada ise SaaS yazılımı sunduğu olanaklarla ihtiyaçlarımızı kolay ve güvenli bir şekilde karşılamanızı sağlamaktadır. Bu yazımızda “SaaS Nedir? Başarılı SaaS Örnekleri!” nedir konusu hakkında çeşitli bilgiler sunacağız.
SaaS Nedir?
Saas nedir konusu birçok insan tarafından cevabı yanlış bilinen bir konudur. Hizmet olarak yazılım anlamına gelen SaaS, bir uygulamayı kullanmak için internet tarayıcısı aracılığıyla uygulamaya erişebildiğiniz bulut tabanlı bir hizmettir. İhtiyacınız olan tüm eklentiler bulut sunucusunda yer almaktadır. Diğer uygulamaların aksine bu yazılımı kullanmak için herhangi bir uygulama veya cihaz gerekmez. SaaS yazılım ile hızlı ve kolay alışveriş için tek gereken internet bağlantısıdır.
İlginizi çekebilir : Dijital Pazarlama Nedir? Etkili Dijital Pazarlama Rehberi!
SaaS’ın Önemi Nedir?
SaaS nedir konusundan sonra merak edilen bir diğer konu ise SaaS’ın önemi nedir konusudur. Diğer uygulamaların aksine SaaS yazılımı tercih eden şirketler ve kullanıcılar, lisans ücretleri için yüksek ücretler ödemek zorunda değildir. Alınan hizmetin oluşturduğu maliyet için aylık veya yıllık olarak ödeme seçenekleri mevcuttur. Bu da SaaS yazılımını diğer yazılımlardan ayıran en önemli özelliklerden biridir. Bir diğer öne çıkan özellik ise kullanıcıların satın aldığı aboneliği belli bir sürede sonlandırabilmesidir. Bu özellik ise kullanıcı sözleşmesi sorunları ve lisans problemleri gibi çeşitli problemler ile karşılaşmamanıza yardımcı olur.
SaaS İş Modelinin Avantajları Nelerdir?
SaaS yazılımını diğer yazılım ve uygulamalardan ayıran avantajları aşağıdaki gibidir:
- Hiçbir uygulama veya yazılım indirmeye ihtiyaç duymadan bu hizmeti kullanmaya başlayabilirsiniz.
- Bu yazılımın en önemli özelliklerinden biri de tüm işletim sistemleri ve aygıtlarla uyumlu olmasıdır. Bu uygulamayı kullanmak için herhangi bir yüklemeye ihtiyacınız olmadığı gibi sadece kullandığınız aygıtın internete bağlı olması yeterlidir.
- Diğer yazılımlara kıyasla SaaS yazılımında kullanıcılar, lisans ücretlerine yüksek miktarda ücret ödemek mecburiyetinde değildir. Alınan hizmeti aylık veya yıllık olarak ödeme seçenekleri mevcuttur. Bu da SaaS yazılımını diğer yazılımlardan ayıran en önemli özelliklerden biridir.
- Diğer yazılımlara kıyasla SaaS yazılımının kullanıcılara sunduğu güvenlik dikkat çekici bir seviyede öne çıkmaktadır. Düzenli olarak sunucu sağlayıcıları tarafından çeşitli yamalar ve güvenlik güncellemeleri yazılıma dahil edilir. Bu nedenle sistemdeki bir bölüm devre dışı kalsa dahi iş akışı aksamadan sürdürülebilmektedir.
- SaaS servisi bulut tabanlı olmasından dolayı tüm güncellemeler, iyileştirmeler ve yenilikler bulut üzerinden gerçekleştirilmektedir. Bu yüzden SaaS yazılımının diğer uygulamalara kıyasla zaman tasarrufunda öne çıktığı söylenebilmektedir.
Başarılı SaaS Örnekleri!
Sizlere SaaS yazılımının ne olduğundan, öneminden ve kullanıldığında sağladığı avantajlardan bahsettik. Şimdi de SaaS yazılımı kullanan ve genel kullanıcı kitle tarafından trendlerde yer alan çeşitli markalardan örnekler verelim:
Zoom: Pandemi dönemiyle birlikte oldukça popülerleşen Zoom uygulaması, kurumsal firmalardan okullara kadar büyük bir kullanıcı kitlesine sahiptir. Çevrimiçi toplantılarla kullanıcıların birbirleriyle görüntülü görüşmesine imkân sunan bir video konferans uygulamasıdır. Bulut tabanlı bir yazılım geliştirmede lider markalardan biri olarak öne çıkmaktadır.
Shopify: Bir e-ticaret yazılımı olan Shopify ile hiçbir yazılım veya programlama bilgisine ihtiyaç duymazsınız. Shopify, belirli bir ücret karşılığında kendi e-ticaret sitenizi oluşturmanızda yardımcı olan bir e-ticaret yazılımıdır. SaaS yazılımının kullanıldığı en başarılı örneklerden biridir.
Asana: Bulut tabanlı bir proje yönetim uygulamasıdır. Uygulamada ekip oluşturabilir, ekip üyelerine görevler verebilir, çeşitli projeler tasarlayabilir ve tartışmalar başlatabilirsiniz.
E-Ticaret ve SaaS Hizmet Farkları
Sıfırdan kurulacak bir e-ticaret sitesine kıyasla, SaaS ile e-ticaret altyapısı satın alıp kendinize daha profesyonel bir e-ticaret sitesi yaratabilirsiniz. Bu sayede hem zamandan tasarruf edebilir hem de tasarım ve yazılım gibi faktörlere yüksek maliyetler ödemekten kaçınmış olursunuz. SaaS yazılımı kullanıldığında, kullanılan web site satın alınamaz ancak aylık ve yıllık seçenekleri çerçevesinde kiralanabilmektedir. Tüm bu bilgilerinden yola çıkıldığında SaaS yazılımı ile e-ticarette yer edinmek hem zaman hem de maliyet açısından firmalar ve kullanıcılar açısından en doğru tercih olacaktır.
Content Faktory ekibi olarak bu yazıda, “SaaS nedir? Başarılı SaaS Örnekleri” konusunu ele aldık. SEO ve yeni SEO teknikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Daha fazla bilgi almak ve hizmetlerimizden yararlanmak için bizimle iletişime geçin!
İlginizi Çekebilir: CRM Programı Nedir? En İyi CRM Programları