Skip to main content

SEO Analizi Yapan Siteler Hangileridir?

Geçmişten bu yana kullanıcı veya tüketici kavramı tüm firmalar için her zaman önemli olmuştur. Pek çok firma, çeşitli çalışmalar ile müşteri kazanmış ve önemli bir seviyeye gelmiştir. Uygulanan geleneksel pazarlama yöntemleri, günümüzde daha da gelişme göstererek yerini dijital pazarlama yöntemlerine bırakmıştır. Dijital pazarlama yöntemleri sayesinde televizyon, radyo ve billboardlara harcanan yüksek maliyetler azalmıştır. Bununla birlikte de verimlilik sağlanmıştır. Dijital pazarlama sürecinde merak edilen konulardan birisi de SEO analizidir. Bu nedenle SEO analizi yapan siteler son derece merak edilmektedir.

Yapılan SEO faaliyetleriyle birlikte web sitesinin diğer sitelere kıyasla daha öne çıkarılması ve yüksek verimlilik göstermesi sağlanmaktadır. Bu yüzden pek çok işletme için SEO çalışmaları, önemli bir yere sahiptir. Content Faktory ekibi olarak bu yazımızda, “SEO Analizi Yapan Siteler Hangileridir?” konusu hakkında bilgiler paylaşacağız.

seo-analizi-neden-onemlidir

SEO Analizi Neden Önemlidir?

Search Engine Optimization (SEO) kelimesinin Türkçesi “Arama Motoru Optimizasyonu” olarak ifade edilmektedir. Bununla birlikte asıl amacı web sitenizin arama motorlarında daha üst sıralarda yer edinmesini ve sitedeki kullanıcı trafiğini arttırmayı sağlamaktır. Yapılan SEO Analizleri sayesinde markalar devamlılığını sağlayabilirler. Böylece daha fazla kullanıcıya ulaşabilirler.

SEO analizi yapabilmek için ücretli veya ücretsiz birçok SEO analizi yapan site mevcuttur. Bunlardan herhangi birini seçerek SEO analizi yapmanız mümkündür.

seo-analizi-nasil-yapilir

SEO Analizi Nasıl Yapılır?

Marka bilinirliğini ve website trafiğini arttırmaya yardımcı olan SEO faaliyetlerini kullanmak için pek çok ücretli veya ücretsiz seçeneğiniz vardır.

İlginizi çekebilir: SEO analizi nedir? Nasıl yapılır?

  • Sitenizin bilinirliğini araştırın: Google gibi birçok arama motorunda sitenizin sıralaması tüm web siteler için oldukça önemlidir. Öncelikle SEO analizi yapmak için sitenizin bilinirliğini, browserlardaki sıralamasını analiz etmeniz gerekmektedir.
  • URL ve meta açıklama uyumluluğu: Sitenizin SEO uyumluluğunda verilen URL ve meta açıklamaları çok önemlidir. URL veya meta açıklamalarında bir uyumsuzluk söz konusu ise bu uyumsuzluğun rapora eklenmesi ve SEO uygulamalarına göre optimizasyonu gerekir.
  • Sayfa ana başlık ve alt başlıkların SEO uyumluluğu: Her sitede, sadece ana başlıkta bir tane “h1” etiketi kullanılmalıdır. Birden fazla kullanılması sonucu SEO faaliyetlerinden yararlanamazsınız.
  • Site içerisindeki linkleri kontrol edin: sitenizde verilen linkler sayesinde site içerisinde ya da site dışı birçok sayfaya gidilebilmektedir. URL’nin doğru verilmemesi gibi bir sorun söz konusu ise bu linkler kontrol edilmelidir. Daha sonra gerekli çözümlemeler yapılmalıdır.
  • Görsel URL ve alt etiketlerinizi kontrol edin: Kullanılan görsel, URL, alt etiket ve açıklamalar gibi birçok faktöre dikkat edilmesidir. Yapılan kontroller ile sorunları çözebilirsiniz.
  • İçerikleriniz ve Metinlerinizin uyumluluğu: Belirlenen anahtar kelimelerin kullanıp kullanılmadığı detaylı bir şekilde incelenir. Ayrıca rapora göre içeriği düzenlemek de mümkündür.
  • Site hızınızı test edin: Sitenizin sahip olduğu yüklenme hızı en az sıralamanız kadar önemlidir. Hız testleri yaparak sorunlarınızı çözebilirsiniz.

Tüm bunlar SEO çalışmalarını doğrudan etkileyen faktörlerdir. Bu faktörler çözüldüğünde başarılı bir SEO çalışması yapmış olursunuz

Rakiplerin kullandığı anahtar kelimeler, bu anahtar kelimelerde yapılan aramalarda çıkan sıralamalar bu faktörlere bağlıdır. Bu nedenden dolayı güçlü bir domain otoritesi ile üst sıralarda yer almak ancak rakiplerin doğru ve derinlemesine analiz edilmesiyle mümkün olacaktır.

seo-analizi-yapan-siteler

SEO Analizi Yapan Siteler

Markanızın devamlılığını sağlamak, sitenizden maksimum verim almak ve arama motorlarında üst sıralamalarda yer almak için birçok SEO analiz uygulaması bulunmaktadır. Bununla birlikte bu uygulamalardan bazıları ücretsiz bazıları ise ücretlidir. Bu uygulamalardan bazıları aşağıdaki gibidir:

Ahrefs: Çevrimiçi olarak en çok tercih edilen SEO uygulamalarından biri olan Ahrefs uygulaması, anahtar kelime araştırması, rakip analizi gibi birçok hizmet sunmaktadır. Bu analizler sonucunda sizlere kapsamlı bir rapor hazırlar.

Google Search Console: Web sitesinin anahtar kelimelerden aldığı kullanıcı trafiğini analiz etmek için kullanılmaktadır. Site içerisinde bulunan pek çok problemi analiz edip çözümlemeye yardımcı olur.

Semrush: Belirlenen anahtar kelimelere göre analizler yapmaktadır. Bunun yanında rakip analizleri ve daha pek çok analizi yaparak sizlere kapsamlı bir rapor sunar.

Web Text Tool: Bu web site, sizin gönderdiğiniz içeriğe göre size anahtar kelime önerir.

Website Penalty Indicator: Herhangi bir Google algoritması güncellemesinden etkilenme durumunuzu analiz etmektedir.

Varvy: Web sitenin Google yönergelerine uyumluluğunu analiz eder. Ayrıca analizler sırasında bir uyumsuzluk tespit ederse size raporlar.

Content Faktory ekibi olarak bu yazıda, “SEO Analizi Yapan Siteler Hangileridir?” konusunu ele aldık. SEO ve yeni SEO teknikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Daha fazla bilgi almak ve hizmetlerimizden yararlanmak için bizimle iletişime geçin!

Markanızı Organik
Büyütün!

Büyüme yolculuğuna hemen başlamak için teklif alın