Skip to main content

Temel ve Güncel SEO Teknikleri Nelerdir?

Markalar, SEO teknikleri kullanarak arama motorlarında daha üst sıralamalar elde edebilmektedirler. Bu teknikler ile hedef kitleye daha kolay ulaşmak mümkündür. Ayrıca daha büyük kitleler markayı öğrenir.

Arama motorlarında markalara sağladığı bu avantaj ve hizmetler sayesinde pek çok kullanıcı tarafından oldukça merak edilmektedir. Content Faktory ekibi olarak bu yazımızda “Temel ve güncel SEO teknikleri nelerdir?” konusu hakkında bilgiler paylaşacağız.

seo-calisma-mantigi-nedir

SEO Çalışma Mantığı Nedir

SEO yani Türkçesiyle arama motoru optimizasyonu, markaların oluşturduğu içeriklerin kullandıkları anahtar kelimelerin sayısı gibi birçok unsuru göz önüne alarak sitelerin diğer siteler kıyasla daha öne çıkabilmesini sağlamaktadır.

Çalışma mantığı markaların bulunmalarını istedikleri arama motoruna göre değişmektedir. Arama motorlarında bulunan algoritmalar değişir. Ayrıca arama motorlarının altyapı ve algoritmalarını öğrenerek güncellemeleri takip etmeniz gerekir.

seo-teknikleri

Temel SEO Teknikleri Ne Anlama Gelir?

SEO kavramını kısaca tanımlamak gerekirse; marka ve firmaların arama motorlarında daha öne çıkmasına olanak sağlamaktadır. Yapılan SEO çalışmaları bulunan arama motorlarına göre değişkenlik göstermektedir. Ayrıca temel SEO’yu ikiye ayırabiliriz. Bunlar; başlık (Title) ve açıklama (Description)’dır. Bu iki unsurun göz önüne alınıp yapılmasıyla SEO faaliyetleri yapılabilmektedir.

SEO Tekniklerinin Kuralları Nelerdir?

Markalar SEO faaliyetlerini kullanarak diğer markalardan daha ön planda yer alır. Bu teknikleri kullanmak için pek çok kural ve kriter bulunmaktadır. Bunlar aşağıdaki gibidir:

Başlık hiyerarşisi: Tercih edilen başlıkların büyüklüğü SEO için önemlidir. Ayrıca içeriklerin yazı büyüklüğü genellikle ana başlık kısmı ‘H1’, diğer başlık ve alt başlıklar için de ‘H2’, ’H3’ gibi etiketler tercih edilebilir.

Anahtar kelime seçimi: Anahtar kelime seçimi en önemli SEO kurallarındandır. Kullanılan anahtar kelimeler sayesinde arama motorlarında daha öne çıkılabilmektedir.

Dil bilgisi kurallarına uymak: Genel olarak üretilen içerik ve çalışmalarda yazım kuralları oldukça önemlidir. Bazı hatalı kelime ve söz öbekleri ile kullanıcılar, içerik ile ilgilenmez veya bir daha siteyi tercih etmezler. Bunun önüne geçmek için dil bilgisi kurallarına dikkat ederekler içerikler bu şekilde düzenlenmelidir.

Linkler: Arama motorları linklerin bozuk, kırık olmasına göre algoritmalar bulundurduğundan önemli bir unsurdur.

Meta açıklamalar: İçerikleriniz oluştururken, İçeriğin arama motorlarında daha iyi görünebilmesi için meta açıklamaları kullanılmalıdır. Bununla birlikte meta açıklamaları, markaların sitelerinde yayımladıkları içeriklerin arama motorlarındaki sıralamaları hakkında kısa bilgiler vermesini sağlar.

guncel-seo-teknikleri

Güncel SEO Teknikleri

SEO, sitelerin arama motorlarında daha üst sıralamalara çıkmasına yardımcı olan hizmetler bütünüdür. Google gibi arama motorları yeni güncellemeler ve yenilikler yaptığı zaman SEO da bu durumdan etkilenmektedir. Bu nedenle markalara önemli derecede yardımcı olacak kriterler aşağıdaki gibidir:

Gerçekçi Hedefler Belirleyin: Markalar SEO faaliyetleri için gerçekçi hedefler belirlemelidir. Düzenlenen faaliyetler için uygun bir hedef belirlemek ve bu hedeflere göre stratejiler oluşturmak gerekir.

Teknik SEO Sorunlarını Çözün: Markalar site içerisinde genel bir hata analizi yapmalıdır.

Kaliteli ve Özgün İçerikler Üretin: SEO teknikleri için en önemli unsurlardan birisi kaliteli ve özgün içerikler üretmektir. İçerikler oluşturulurken anahtar kelime kullanımı, başlık hiyerarşisi gibi unsurlar göz önüne alınmalıdır.

Content Faktory ekibi olarak bu yazımızda “Temel ve güncel SEO teknikleri nelerdir?” konusu hakkında bilgiler paylaştık. SEO ve yeni SEO teknikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Daha fazla bilgi sahibi olmak ve hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçin!

İlginizi Çekebilir: SEO Analizi Yapan Siteler Hangileridir? 

Markanızı Organik
Büyütün!

Büyüme yolculuğuna hemen başlamak için teklif alın