Skip to main content

Shopify Nedir? Nasıl Kullanılır?

Gün geçtikçe gelişmeye devam eden İnternet teknolojisi, hayatımızda vazgeçilmez bir konumda yer almaktadır. Kullanıcılar artık alışveriş merkezlerine ve marketlere gitmek yerine pek çok online alışveriş uygulamasını kullanarak ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bu uygulamalardan biri de Shopify uygulamasıdır. Bu yazımızda “Shopify nedir ve nasıl kullanılır?” konusu hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

shopify-nedir

Shopify Nedir?

Shopify nedir konusu oldukça merak edilen bir konudur. Bu nedenle günümüzde popüler bir e-ticaret yazılımı olan  Shopify, herhangi bir yazılım  bilgisine ihtiyaç duymadan kullanılabilmektedir. Belirli bir ücret karşılığında kendi e-ticaret sitenize sahip olmanız için çeşitli imkânlar sunar. Web site oluşturulduğunda istenilen her ürünün ticareti gerçekleştirmeniz mümkündür. Teknik bilgiye ihtiyaç duyulmadığı için kullanım kolaylığı açısından diğer rakiplerine kıyasla daha popülerdir.

shopify-nasil-kullanilir

Shopify Nasıl Kullanılır?

Shopify servisi satın aldığınızda izlemeniz gereken adımlar aşağıdaki gibidir:

  1. Shopify’a Kaydol

Shopify kullanmak için öncelikle hesap oluşturmanız gereken bir platformdur. Bu kısımda mağazanızın adını ve şifrenizi belirleyip e-ticaret sitenizi oluşturabilirsiniz.

  1. Mağaza Seçeneklerinizi Yapılandırın

Shopify, mağazanızı kolayca düzenlemeniz için kullanıcı dostu bir arayüz kullanmaktadır. Ayrıca sitenizle ilgili yapılacak değişiklikler aşağıdaki gibidir:

  • Genel: Bu bölüm verilerinizi depolamanızı sağlamaktadır.
  • Ödeme Yöntemleri: Sitenizde kullanılacak olan ödeme seçeneklerini burada belirleyebilirsiniz.
  • Ödeme Süreci: Müşterinizle iletişim yöntemini burada belirleyebilirsiniz.
  • Gönderi: Gönderi bölgelerini veya paket türlerini yapılandırmak için bu bölümü kullanabilirsiniz.
  • Bildirimler: Bu bölümde müşterinin alacağı bildirimleri özelleştirebilirsiniz.
  • Dosyalar: Görsel ve belge gibi dosyalar eklemek ve bunları sitenizde kullanmak için bu bölümü kullanabilirsiniz.
  • Satış Kanalları: Bu kısımda mobil uygulamadan, yüz yüze satışa kadar olan satış yöntemlerini ayarlayabilirsiniz.
  • Hesap: Mağazanın hesabını, erişimini düzenlemek, ayarlamak için bu kısım kullanılır.
  • Faturalandırma: Faturalarınıza ait bilgileri bu bölümde görüntüleyebilirsiniz.
  1. Özel Alan Adınızı Oluşturun

Mağazanızı oluşturduğunuzda, seçtiğiniz mağaza adına göre varsayılan olarak size belirli bir alan verilir. Değiştirmek isterseniz “Satış Kanalları” bölümünden online mağazayı seçerek sonrasında “Alan Adı” sekmesini seçin. Yeni “Alan Adı Al” seçeneğine tıklayıp belirli bir ücret ödediğinizde istediğiniz alan adını almanız mümkündür.

  1. Mağazanızı Tasarlayın

Sitenizin temel özelliklerini tamamladıktan sonra tasarımınıza ücretli veya ücretsiz şablonlar ekleyebilir ve sitenizi kişiselleştirebilirsiniz.

  1. Ürünleri Ekleyin

Bu kısımda satılmasını istediğimiz ürünleri ekleyebiliriz. Her ürün için ürün adı, açıklaması, fiyatı, envanterde durumu ve ürün görseli eklenebilir.

  1. Mağazanın Sonuçlarını Analiz Edin

Shopify, mağazanız ve siparişlerinizle ilgili çeşitli istatistikler sunar. Ayrıca sitenize yapılan ziyaret, satış sayısı ve toplam tutar gibi verilere de ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte edinilen verilerden yola çıkarak ürünlerinizi ve satış fiyatlarınızı güncelleyebilirsiniz. Daha sonra ise satışı istediğiniz seviyeye ulaşamayan ürünleri fiyat düzenlemesi yaparak müşterilerinizin ilgisini çekebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Dijital Pazarlama Nedir? Etkili Dijital Pazarlama Rehberi

shopify-kullanmanin-avantajlari-nelerdir

Shopify Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Shopify en önemli avantajlarından birisi çok fazla ödeme seçeneğinin bulunmasıdır. Ayrıca ödeme seçeneklerinin fazla olması nedeniyle müşteri edinme açısından size büyük avantaj sağlar. Shopify’ın diğer avantajları ise şu şekildedir.

  1. Belirli bir ücret karşılığında tema, arayüz ile ilgili ek hizmetler sunar. Bu sayede sitenizi istediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz.
  2. Bir yazılım veya bir programlama bilgisine sahip olmadan e-ticaret sitesi oluşturabilme özelliğine sahiptir.
  3. Bulut tabanlı bir servis olmasından dolayı, tüm internet tarayıcıları ve tüm mobil cihazlardan ulaşılabilir.
  4. İnteraktif bir servis olması nedeniyle diğer kullanıcılarla iletişime geçebilir, bir sorununuz varsa birbirinize yardımcı olabilirsiniz.
shopify-kullanmanin-dezavantajlari-nelerdir

Shopify Kullanmanın Dezavantajları Nelerdir?

Shopiy nedir konusundan sonra avantajları ve dezavantajları konusu da merak edilen konular arasında yer almaktadır. Shopify, her türlü ihtiyacı karşılayacak eklentilere sahiptir. Bunun yanı sıra bu eklentilere sahip olmak için yüksek ücretler ödemek gerekir. Shopify’ın bazı dezavantajları aşağıdaki gibidir:

  1. Sınırlı bir işlevsellik sunar. Bu işlevsellik küçük işletmeler için yeterli olsa da büyük ölçekli işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayacak yeterliliğe ve imkâna sahip değildir.
  2. Uygulamanın gün geçtikçe artan bir müşteri kitlesi vardır. Bu kitleye yetecek büyüklükte bir müşteri hizmetleri olmaması en büyük dezavantajlardan biridir.

Content Faktory ekibi olarak bu yazıda, “Shopify nedir? Nasıl kullanılır?” konusunu ele aldık. SEO ve yeni SEO teknikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Daha fazla bilgi almak ve hizmetlerimizden yararlanmak için bizimle iletişime geçin!

Markanızı Organik
Büyütün!

Büyüme yolculuğuna hemen başlamak için teklif alın