Skip to main content

Youtube SEO Çalışması Nedir? İpuçları!

İnternette üzerinde en çok bilinen platformlardan birisi olan Youtube, markaların içeriklerini yayımlayarak bilinirliğinin artmasını sağlar. Bu bakımdan ‘Youtube SEO çalışması’ nasıl yapılır oldukça merak edilmektedir.

Dijital ortamlarda hizmet veren markalar için SEO çalışmaları oldukça önemlidir. Yapılan çalışmalar sayesinde markanın bilinirliği artarken, mevcut kullanıcı kitlesi de yükselmektedir. Youtube da içerik üreten bir marka için SEO uyumlu çalışmalar yapmak çok yararlı olabilmektedir.

İçeriklerde kullanılan stratejiler sayesinde daha fazla kullanıcıya hitap edilebilmektedir. Youtube’da kullanılacak içeriklerin SEO uyumlu olması gerekir. Content Faktory ekibi olarak bu yazımızda “Youtube SEO çalışması nedir? SEO çalışma ile ilgili ipuçları” konusu hakkında bilgiler paylaşacağız.

youtube-seo-calismasi-nedir

Youtube SEO Çalışması Nedir?

Youtube SEO çalışması, Youtube’a yüklenen içeriğin diğer içeriklerden daha üst sıralamalara çıkarmak için yapılan faaliyetler bütünüdür. SEO faaliyetlerinin Youtube içerikleriyle birlikte kullanılması ile çok daha büyük kitlelere ulaşabilir ve kullanıcı sayısını artırabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Youtube SEO Optimizasyonunda Kullanacağınız 4 Adım

youtube-seo-calismasi-nasil-yapilir

Youtube SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

Youtube SEO çalışmaları sayesinde Youtube’da var olan markaların yükledikleri video ve içeriklerin diğer markalara kıyasla daha üst sıralamalarda olması sağlanır. Youtube SEO çalışmalardan faydalanmak ve bunları uygulayabilmeniz için bu adımları izlemelisiniz:

Anahtar kelime araştırması: İçeriklerde kullanılacak olan anahtar kelimeleri bulabilmek için araştırmalar yapılmaktadır. Benzeri videolarda nasıl bir anahtar kelime kullanıldığı hakkında bilgi sahibi olmak için Youtube’da bulunan arama motoruna içeriğin ismi girilebilir. Girilen bu içerik adı ile ilgili alt tarafta birçok söz öbeği ve kelime grubu bulunacaktır. Bu söz öbeklerinden faydalanabilir ve anahtar kelimeleri buna göre seçebilirsiniz.

Kaliteli içerikler üretilmeli: Youtube’a eklenecek olan videoların kalitesi oldukça önemlidir, kaliteli bir video sayesinde mevcut kullanıcı kitlenin devamlılığı sağlanır. Potansiyel kitlenin ilgisi çekilerek kullanıcı kitlesi artırılır. Artan bu kitle sayesinde videolardaki görüntülenme sayısı da yükselmektedir.

İçerik başlığı optimizasyonu: Video da kullanılacak olan başlık, anahtar kelimelerle uyumlu olmalıdır. Kullanılacak olan başlıklar sayesinde pek çok kullanıcı edinilebilmektedir.

İçerik açıklaması optimizasyonu: İçerikler ile ilgili yapılan açıklamaların Youtube ve Google için anlaşılır olması büyük öneme sahiptir. Bir açıklama içeriği ne kadar iyi anlatırsa arama kısmında daha üst sıralarda yer alma oranınız da o kadar artar.

Dikkat çekici görseller: İçerikler içerisinde kullanılacak kaliteli görseller kullanıcılar tarafından ilgi görmektedir. İyi ve kaliteli bir görsel kullanarak videonun daha profesyonel görünmesini sağlayabilirsiniz.

youtube-SEO-calismasinin-onemi

Youtube SEO Çalışmasının Önemi

Dijital platformlarda hizmet veren tüm markalar için SEO büyük bir önem arz etmektedir. Youtube dünyanın en büyük platformlarından birisi olduğundan dolayı pek çok marka burada içerikler üreterek hedef kitlelerine ulaşmayı ve potansiyel kullanıcıları mevcut kullanıcıya dönüştürmeyi amaçlamaktadır. Hedef kitleye daha kısa yoldan ulaşabilmek için burada SEO çalışmaları devreye girmektedir. Yapılan çalışmalar sonucunda içeriğinizin daha üst sıralara yerleşip video görüntülenme sayısının arttığı gözlemlenebilir.

youtube-seo-calismalari-ile-ilgili-ipuclari

Youtube SEO Çalışması ile İlgili İpuçları

Markaların, Youtube’da daha çok izlenmek ve daha fazla abone kazanmaları için birçok yöntem mevcuttur. Bunlardan bazıları aşağıdaki gibidir:

  • SEO uyumlu anahtar kelimeler kullanmak
  • Video başlığı optimizasyonu
  • Video açıklaması optimizasyonu
  • Youtube etiketlerinin optimize edilmesi
  • Kullanıcılardan yorumlar bırakması istenmesi
  • Videoya altyazılar eklenmelidir.
  • Yüklenen videolar kategorize edilmelidir.
  • Kullanıcılardan size abone olmasını isteyin.
  • Etkileyici ve ilgi çekici tasarımlar ekleyin.

Content Faktory ekibi olarak bu yazımızda “Youtube SEO çalışması nedir? SEO çalışma ile ilgili ipuçları” konusu hakkında bilgiler paylaştık. SEO ve yeni SEO teknikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Daha fazla bilgi edinmek ve hizmetlerimizden yararlanmak için bizimle iletişime geçin.

Markanızı Organik
Büyütün!

Büyüme yolculuğuna hemen başlamak için teklif alın