Skip to main content

Markanızı Büyüten Dijital Pazarlama Teknikleri

Geleneksel pazarlama yöntemlerinin eskimesi ve ihtiyaçları karşılayamaması gibi nedenler ile ortaya çıkan dijital pazarlama teknikleri, markalar için pek çok sorun ve problemi çözmekte yardımcı olmaktadır. Dijital pazarlama yöntemlerinin pek çok farklı çeşidi mevcuttur. Bununla birlikte markalar bu yöntemlerden herhangi birini kullanarak istedikleri reklam ve tanıtım olaylarını faaliyete geçirebilmektedir. Content Faktory ekibi olarak bu yazımızda “Markanız için bilmeniz gereken dijital pazarlama teknikleri” konusu hakkında bilgiler paylaşacağız.

dijital-pazarlama-nasil-yapilir

Dijital Pazarlama Nasıl Yapılır?

Dijital pazarlama yöntemlerinin pek çok alt dalı ve türü vardır. Ayrıca markalar, kullanmak istedikleri yöntemleri belirleyerek site içerisinde kullanmaya başlayabilirler. Genel olarak dijital pazarlama yöntemlerinin aşamaları şu şekildedir:

Hedef kitle belirlemek: Dijital pazarlama yöntemleri için en önemli unsur kullanıcılardır. Dolayısıyla hedef kitle belirlenirken kullanıcıların ilgi ve alakaları iyi analiz edilmelidir.

Hangi yöntemin kullanılacağına karar vermek: Markaların hedef kitle belirlemelerinden sonra kullanıcılara hangi yöntemlerle hizmetler sunacağına karar vermelidirler.

Özgün ve kaliteli içerik:  İçeriklerin özgün ve kaliteli olması önem arz etmektedir. Bunun yanı sıra içerikleri güncel tutmak kullanılan stratejilerin gelişmesine yardımcı olmaktadır.

dijital-pazarlama-teknikleri

Dijital Pazarlama Teknikleri Nelerdir?

Dijital pazarlama yöntemlerini uygulamak için pek çok teknik ve strateji mevcuttur. Markalar ihtiyaçlarına göre bu yöntemlerden herhangi birini tercih edebilir. Bu yöntemlerden kısaca bahsetmek gerekirse:

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO): Çoğu marka tarafından oldukça önemli olan bir hizmettir. SEO, sitelere yüklenen içerikleri arama motorlarında daha üst sıralara çıkararak, hedef kitleye daha kolay ulaşmayı sağlar. Ayrıca bu hizmetleri ile markaların belirledikleri hedef kitleye ulaşmaları sağlanır. Bunun yanı sıra markanın bilinirliği de artar.

Sosyal Medya Pazarlaması (SMM): Sosyal medya pazarlama yönteminin amacı; markaların sosyal medya platformlarındaki görüntülenmelerini artırmaktır. Kullanıcılarla etkileşime geçilebilen pazarlama yöntemleri olarak da ifade edilebilmektedir.

Influencer Pazarlama: Instagram, Youtube, Twitter gibi sosyal medya platformlarında oldukça büyük takipçi kitlesine sahip olan ve bulundukları mecralarda bilinen kişilerle yürütülen bir pazarlama tekniğidir.

İlginizi çekebilir: Influencer Marketing Nedir? Neden Önemlidir?

Çevrimiçi PR: Dijital platformlarda markanın bilinirliğini artırmak amacıyla kullanılan pazarlama tekniğidir. Bu yöntemi kullanan markalar sektörde belirli bir imaj yaratması sağlanmaktadır.

İçerik Pazarlaması: Bu pazarlama yönteminin amacı, hedef kitlenin ilgisine göre içerikler üretmektir. Kısacası içerik pazarlaması, mevcut kitlenin devamlılığını sağlamaya yardımcı olan bir pazarlama yöntemidir. Bununla birlikte yapılan SEO faaliyetlerinin başarılı olması için büyük önem arz etmektedir.

E-posta Pazarlaması: Bu pazarlama yöntemi ile markalar, ürün tanıtımları ve kampanyalar hakkında kullanıcılara haber verir. Bunun için ise kullanıcıların maillerine e-posta gönderirler. Markaların mevcut satış oranlarını artırmak için en çok tercih ettikleri yöntemdir.

Content Faktory ekibi olarak “Markanız için bilmeniz gereken dijital pazarlama teknikleri” konusu hakkında bilgiler paylaştık. Dijital pazarlama ve yeni dijital pazarlama teknikleri hakkında daha fazla bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Daha fazla bilgi almak ve hizmetlerimizden faydalanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz!

İlginizi çekebilir: Dijital Pazarlama Nasıl Yapılır?

Dijital pazarlama teknikleri hakkında yardım etmek için dijital pazarlama danışmanı Dr. Mehmet Akpınar’ın sayfasına buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.

Markanızı Organik
Büyütün!

Büyüme yolculuğuna hemen başlamak için teklif alın