Skip to main content

SEO Uyumlu İçerik ve Örnek SEO Yazıları

Son zamanlarda popülerleşen SEO uyumluluğu ve örnek SEO yazıları konusu, pek çok marka ve firma için sektörde önemli bir konuma sahiptir. İnsanların zamanlarının çoğunu dijital ortamlarda geçirmelerinden dolayı pek çok marka, dijital ortamlarda devamlılığını sürdürmeyi hedefler.

SEO’nun sunduğu avantajlar sayesinde pek çok marka ve firma dijital ortamda SEO uygulamalarını araştırmaya ve kullanmaya başlamışlardır. Content Faktory ekibi olarak bu yazımızda “SEO uyumlu yazı yazmak ve örnek SEO yazıları” konusu hakkında bilgiler paylaşacağız.

seo-uyumlu-yazi-yazmanin-onemi

SEO Uyumlu Yazı Yazmanın Önemi Nedir?

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu), hazırlanan içerik ve çalışmalarla web sitenize olan ziyaretçi kullanıcıların sayısını artırmak ve arama motorlarında sitenizin diğer sitelere kıyasla daha üst sıralamalarda olmasını sağlar.

SEO uyumlu yazılar, kullanıcıya bilgi veren, belli anahtar kelimeleri içeren ve içeriklerinizin arama motorlarında daha üst sıralarda yer almasını sağlayan içeriklerdir.

seo-uyumlu-yazi-yazmaniz-icin-bilmeniz-gerekenler

SEO Uyumlu Yazı Yazmak İçin Bilmeniz Gerekenler

SEO uyumlu yazı yazma sürecinde içerik üretmek için bilmeniz ve uymanız gereken pek çok kural mevcuttur. Bunlar aşağıdaki gibidir:

Başlık hiyerarşisi: Kullanılacak olan ana ve alt başlıkların türü SEO için büyük önem arz etmektedir. Kullanılacak olan ana başlık sadece bir tane “H1” hiyerarşisine uymalıdır. Alt başlıklar içinse “H2, H3” gibi birçok başlık türü mevcuttur.

Anahtar kelime seçimi: Üretilen içeriklerin anahtar kelimelerle uyumlu olması gerekir. Seçilen anahtar kelimeler ile içerikleriniz arama motorlarında daha üst sıralara yükselir ve hedef kitleye ulaşmanız kolaylaşır.

Yazım kuralları:  İçerikte yazım kuralları oldukça önemlidir. Yapılan yazım hataları Google tarafından tespit edilir ve size iletilir.

İçerik uzunluğu: Üretilen içeriklerin başarılı olması adına uzunluğu büyük bir öneme sahiptir. Bir içeriğin uzunluğunu belirlerken rakip analizinden yararlanılması gerekir. Herhangi bir anahtar kelimedeki en etkin rakibinizin oluşturduğu içeriği inceleyerek ondan daha uzun ancak daha etkili bir içerik oluşturmak, üst sıralarda yer almak adına büyük oranda avantaj sağlar.

Paragraf uzunluğu: İçerikte yazılacak olan paragraflar önemlidir. Aşırı uzun bir paragraf yazılması durumunda Google bunu tespit eder ve siteniz arama motorunda daha alt sıralara düşebilir. Bu nedenle fazla uzun paragraflar SEO dostu değildir. Yazılacak olan paragrafın uzunluğu en fazla 40 ya da 50 kelime arasında olmalıdır.

Meta açıklaması: Arama sonuçlarında karşınıza çıkan içerik hakkında yazılan kısa yazıdır. İçerisinde mutlaka içerikle ilgili anahtar kelime kullanılmalıdır.

Özgünlük: Bir içerik yazarken tamamıyla özgün olmalı yani diğer sitelerden içerikleri kopyala-yapıştır yapmamalısınız.

İlginizi çekebilir: SEO Uyumlu Makale Nasıl Olmalı? SEO Uyumlu Makale Örnekleri

ornek-seo-yazilari

Örnek SEO Yazıları

SEO uyumlu içerik üretmek için izlemeniz gerek adımlar aşağıdaki gibidir:

Yazınızın konusunu belirleyin: İçerik üretmek için gereken ilk aşama içeriğin konusunu belirlemektir.

Anahtar kelime araştırması: Kullanılacak anahtar kelimeler belirlenmelidir. İçerikle anahtar kelimelerin arasında bağlantı olması SEO açısından önemlidir.

Arama niyeti analiz edilmeli: Kullanıcıların neden bu aramayı yaptıkları tespit edilmeli ve buna göre içerik düzenlenmelidir.

Rakipler analiz edilmeli: Rakip analizi yazılarınızı üretmek için önemlidir. Rakiplerin daha önce nasıl bir içerik ürettiği, bunun için hangi anahtar kelimeleri kullandığı araştırılmalı ve analiz edilerek harekete geçilmelidir.

Özgün bir içerik üretin: Oluşturulacak olan içerik özgün olmalıdır. Bunun nedeni internet üzerinde aynı olan birçok içerik bulunmasıdır. Bu durum, kullanıcıların bu içerikler ile ilgilenmemesine neden olabilir.

Başlık hiyerarşisi: Başlıkların büyüklüğü SEO uygulamalarından faydalanmak için önemli kriterlerden birisidir. Yazılacak yazıda ana başlık “H1” türünde yazılmak zorundadır. Kalan alt başlıklar “H2” etiketi ve diğer etiketler kullanılarak yazılabilir.

Content Faktory ekibi olarak bu yazımızda “SEO uyumlu yazı yazmak ve örnek SEO yazıları” konusu hakkında bilgiler paylaştık. SEO ve örnek SEO yazıları hakkında bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Daha fazla bilgi almak ve hizmetlerimizden yararlanmak için bizimle iletişime geçin!

Örnek SEO yazıları hakkında daha fazla bilgi almak için Semrush’ın hazırladığı “What is SEO?” başlıklı yazısına buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.

Markanızı Organik
Büyütün!

Büyüme yolculuğuna hemen başlamak için teklif alın