Skip to main content

Real Time Marketing Nedir? Nasıl Yapılır?

Gündemde olan güncel konuların ele alınması ve kullanıcılarla bu konular üzerinden iletişime geçilmesini sağlaması ile “Real time marketing nedir?” sorusu oldukça merak edilmektedir. Real time marketing yani Türkçesiyle gerçek zamanlı pazarlama türünün birden çok tanımı mevcuttur. En genel kullanım olarak yayımlanacak içeriğin gündemdeki konular üzerinden yorumlanarak kullanıcılara sunulması olarak ifade edilebilmektedir.

Gerçek zamanlı pazarlama yöntemlerinin faaliyetlerinden faydalanmak için pek çok unsur bulunmaktadır.Content Faktory ekibi olarak bu yazımızda “Real time marketing nedir? Nasıl yapılır?” konusu hakkında bilgiler paylaşacağız.

real-time-marketing-nedir

Real Time Marketing Nedir?

Real time marketing yani Türkçesiyle gerçek zamanlı pazarlama genel olarak markaların, gündemdeki olay ve durumların kurumsal kimliğe göre yorumlanması şeklinde tanımlanabilmektedir.

Bu pazarlama faaliyetlerini kullanmak için birçok kriter bulunmaktadır. Bunlar; Güncel olayları takip etmek, yaratıcı olmak, zamanlamaya dikkat etmek ve içerik üretilecek konularda ihtiyatlı olmaktır. Tüm bu kriterler ve unsurlar sağlandığında  gerçek zamanlı pazarlama faaliyetleri yürütülebilmektedir.

real-time-marketing-nasil-yapilir

Real Time Marketing Nasıl Yapılır?

Yukarıda Real time marketing’in ne olduğunu ele aldık. Bu pazarlama stratejilerinden faydalanmak isteyen markalar için nasıl yapıldığı hakkında birçok kriter söz konusudur. Bunlar aşağıdaki gibidir:

Güncel Olayların takip edilmesi: Gerçek zamanlı pazarlama yöntemleri için güncel olayların takip edilmesi büyük önem arz etmektedir. Dijital platformlar üzerinde kullanıcıların ilgi gösterdikleri ve hakkında konuştukları konular üzerinde durulmalıdır.

Yaratıcı olmaya özen göstermek: Gündemdeki konular her zaman markanın alakalı olduğu şeyler değildir. Kısacası her konu markaya uyarlanamaz. Bu durumda markalar gündemdeki konuları takip etmeli ve bu konular üzerinde yaratıcı fikirler geliştirmelidirler.

Zamanlamaya dikkat etmek: Tüm pazarlama yöntemlerinde zaman kullanımı oldukça önemli unsurlardan birisidir. Gündeme yeni düşmüş bir konu üzerine bir içerik oluşturmak gözleri markanın ilgi çekmesini sağlar. Zamanlama unsuru tam olarak burada devreye girmektedir. Yayımlanacak olan içerik konunun en çok konuşulduğu zaman yayımlanmalıdır. Erken ya da geç yüklenen bir içerik beklenilen ilgiyi göremeyebilir.

İçerik Üretilecek konulara dikkat etmek: Markalar gündemdeki konular hakkında her zaman bir içerik üretmek zorunda değildir. Konuların markalarla alakalı bir noktası olmayabilir. Bazı konular kullanıcılar için oldukça hassas olabilmektedir. Bu durumda konu hakkında içerik üretme sonrası kullanıcılardan alınan istenilenin tersi tepkiler alınabilir.

Bu kriterlere uyulduğunda markaların kullanıcılar tarafından konuşulması ve bilinirliğinin artırılmasına yardımcı olunabilir.

real-time-marketing-neden-onemlidir

Real Time Marketing Neden Önemlidir?

Gerçek zamanlı pazarlama yöntemlerinin marka ve firmalara sağladığı pek çok avantaj vardır. Bunlar şu şekildedir:

  • Markaların kullanıcılarla olan etkileşimlerini artırmayı sağlayabilmektedir.
  • Markanın bilinirliğini artırabilmektedir.
  • Kullanıcıların marka hakkında konuşmalarını sağlamaktadır.

İlginizi Çekebilir: Dijital Pazarlama Nasıl Yapılır? 

Gerçek Zamanlı Pazarlama Stratejileri

Real time marketing nedir konusundan sonra nasıl yapıldığından ve neden önemli olduğundan da bahsettik. Bu pazarlama yönteminin stratejileri de merak edilen bir diğer konudur. Bu stratejiler şu şekilde sıralanabilir:

Farkındalık Yaratmak: Gerçek zamanlı pazarlama faaliyetlerinin asıl amacı farkındalık yaratmaktır. Yapılan faaliyetlerle markanın konuyla olan ilişkisi kurgulanır ve medya da marka ilgi görür.

Yaratıcı Olmak: Yaratıcı olmak, gerçek zamanlı pazarlama yöntemlerinin en önemli unsurudur.  Yayımlanacak olan içeriğin kullanıcılara belirli bir mesaj iletmesi ve kullanıcıyı güldürmesi gerekir.

Zaman Kullanımı: Hız ve zaman kullanımı, gerçek zamanlı pazarlama faaliyetleri için önemli bir unsurdur. Gündeme düşecek konular önceden tahmin edilememektedir. Bu durumdan dolayı markaların bu konuları öngörmesi ve konu hakkında içerik üretmesi oldukça zordur.

Content Faktory ekibi olarak bu yazımızda “Real time marketing nedir? Nasıl yapılır?” konusu hakkında bilgiler paylaştık. SEO ve yeni SEO teknikleri hakkında bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Daha fazla bilgi almak ve hizmetlerimizden yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz!

İlginizi Çekebilir: Niş Pazarlama Nedir? Nasıl Yapılır?

Markanızı Organik
Büyütün!

Büyüme yolculuğuna hemen başlamak için teklif alın